Size bir telefon kadar yakınız
0312 479 09 60

ALÜMİNYUM CAM BALKON FİTİLİ

16.07.2021
497 görüntülenme
ALÜMİNYUM CAM BALKON FİTİLİ

Montaj ve uygulamasını tarafınızca yapılacak olan alüminyum cam balkon fitili montajı nasıl yapılır ile bazı öneri ve püf noktalarını sizler için rehber niteliğinde bildiriyoruz. Tarafımıza belirtmiş olduğunuz ölçülere göre milimetrik kesilmiş alüminyum fillerin montajını şeffaf silikon kullanarak sabitleme işlemlerini yapabilirsiniz. Öncelikle almış olduğunuz alüminyum fitilleri, silikon uygulamadan cam balkonlarınızın ara kanat bölümlerine takmanızı ve test etmenizi şiddetle öneriyoruz. Köşeli ve açılı cam balkonlarda fitil uygulamaları biraz daha zordur. Bunun için sabitlemeden önce kesinlikle test edip, cam balkonunuzu tam kapatıp, rahat bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Alüminyum fitillerin fırça olmayan tarafları cam balkonunuzun camlarına gelecek şekilde takılması gerekmektedir. Fırça olmayan tarafın cama silikon ile sabitlenmesi ( yapıştırılması ) tüm alüminyum fitil çeşitlerimiz için geçerlidir. Fırçasız olan kanal ( cama girecek bölüm ) daha sonrasında silikon vasıtası ile sabitlenecektir. Tüm  işlemleri gerçekleştirten sonra cam balkonunuzun çalışmasında herhangi bir sıkıntı olmadığı taktirde alüminyum fitilleri cam balkonunuza şeffaf silikon vasıtası ile sabitleyebilirsiniz. Bu işlemde alüminyum fitillere sıkılacak olan silikon aşırı fazla sürülmemelidir. Eğer ki fazla silikon sürerseniz cama taktığınızda taşma yapıp cam ve alüminyum fitile bulaşacaktır. Silikon sürdükten sonra normal olarak fitili cama takın. Taktıktan sonra plastik bir malzeme ile ( örneğin : Plastik Çekik ) fitile zarar vermeyecek şekilde en üstten alta doğru çekiç ile fitile vurun. Bu işlem cam ile fitil arasındaki boşluğu kapatacaktır.
Cam balkonlarınızın fitil ölçüsü alırsan en fazla 1-2 milimetre kısa veya uzun alabilirsiniz. Kısa veya uzun aldığınız ölçü cam balkonunuza uyum sağlayacaktır. Eğerki uzun aldığınız takdirde cam balkonunuza düz bir şekilde girmeyen fitilleri, en üst tarafından takarak alt tarafı boş olmak kayıtı ile enlemesine esneterek ( bükerek ) takabilirsiniz.
Silikon ile sabitledikten sonra tüm cam balkonunuzun kanatlarını kapatmanızı, yaz aylarında en 1 gün, kış aylarında ise en 2 gün kapalı durmasını tavsiye etmekteyiz. Eğerki cam balkonunuz açık kalırsa, sıvılaşmış silikon sertleştiğinde alüminyum fitili ileri iteceği için, cam balkonunuzu rahat bir biçimde kullanmanıza engel olacak, en son açılır kapak rahat kapanmayacaktır.
Bu bilgiler dışında aklınıza takılan her soru için bizimle iletişime geçebilir, ücretsiz destek alabilirsiniz.

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp Destek
Whatsapp Destek
WİNSA ÇANKAYA
Merhaba Bilgi almak istiyorum